רונאלד ס. לאודר
נשיא מרכז לאודר לתעסוקה בנגב
״בנגב ייבחן הנוער היהודי, כושרו החלוצי, עוז רוחו ויוזמתו היוצרת והכובשת… בנגב ייבחן כושר היצירה וכושר המדע והמחקר״ (דוד בן-גוריון, משמעות הנגב, 1.7.1955)

ברוח זו אנו מקימים בימים אלו את ״מרכז לאודר לקידום התעסוקה בנגב״, משימה רבת היקף שנועדה לסייע בפיתוח הנגב ובקידומה המואץ של העיר באר-שבע. פתיחת המרכז מהווה אבן דרך חשובה, אשר תעניק כלים איכותיים ומקצועיים להכוון מקצועי, פתרונות לתעסוקה ויצירת מקומות עבודה. כיום, חלקים ניכרים מבוגרי האוניברסיטה אינם ממשיכים דרכם בנגב בתום לימודיהם בשל מחסור במשרות מאתגרות. הקמת המרכז נועדה בראש ובראשונה לגרום לבוגרי האוניברסיטאות והמכללות להמשיך ולהתגורר בנגב ולבנות בו את עתידם.
אני משוכנע שאפשר לשנות מציאות זו באמצעות אופק תעסוקתי והזדמנויות תעסוקתיות שנציע לבוגרים, בשיתוף גורמים תעשייתיים ועסקיים. יהיה זה תמריץ חשוב וראשון במעלה, כדי שהבוגרים ימשיכו להתגורר בנגב וייבנו כאן את ביתם.
כאן, בליבה של באר-שבע, עיר תוססת המשנה את פניה במהירות, נמצאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, מוסד אקדמי מפואר, המעמיד מדי שנה דור חדש של מדענים, מהנדסים, חוקרים, פיזיקאים ואנשי ניהול, שמתוכם יצמח דור הנהגת העתיד של הנגב ושל מדינת ישראל.
אני משוכנע שהתעשייה הישראלית תשכיל לנצל את המוחות המבריקים הללו לטובת המשק הישראלי. דווקא במציאות התחרותית הגלובלית והמשתנה של המאה ה-21 וברוח היוזמה והפיתוח המואץ של העיר באר-שבע, העברת תעשיות עתירות ידע לנגב, העתקת יחידות צה"ל ובסיסיו לנגב, לצד זיהוי ה- DNA הייחודי של הבוגרים, הופכים את העיר להיות ״בירת ההזדמנויות של ישראל״.
פתיחת מרכז לאודר היא גם פתיחה רעיונית שתלך ותתפתח עם הזמן לשירותים נוספים, שיצעידו את הנגב קדימה. אני ושותפיי לפרויקט גאים להיות חלק מהמאמץ הלאומי של הבעת אמון ותמיכה בעיר באר-שבע ובנגב כולו, שהוא עתידה האמיתי של מדינת ישראל.
שלכם
רונאלד לאודר

